top of page
  • Onur Y.

Kapınızı Dış Dünyaya Kapatın; Kendinize Açın!

Güncelleme tarihi: 22 Nis 2020

Biz insanlar 150.000 yıldır sosyal varlıklarız. Sürü halinde yaşıyoruz. Bir arada olmak, görmek, dokunmak, konuşmak, etkileşimde olmak bizim için hayati. Bir süre boyunca sosyal teması minimuma indirip, kapımızı dış dünyaya kapayacağız gibi görünüyor.



Ancak...


Korona'nın evde ya da işte bizi mahkum ettiği izole hayatı, kendimize dönme fırsatı olarak görebiliriz. Görmeliyiz.


Bu (umarım) kısa mola, bireysel farkındalık, kişisel gelişim ve şahıs markamızı gözden geçirme anlamında bize ciddi fayda sağlayabilir.


Bunun için size birkaç öneri getirdim...


01. Kişilik Tipinizi Öğrenin!


Dünya üzerinde 7,5 milyar insan var. Hepimiz 16 tip karaktere dağılmış vaziyetteyiz. Ancak hangi gruba dahil olduğunu, kişilik tipinin iş ve özel hayatını nasıl etkilediğini bilen pek az sayıda kişi var.


Kişilik tipinizi keşfederek, bireysel artılarınızı ve eksilerinizi görebilir, önünüzdeki fırsatlar ve sizi geriye çeken riskler hakkında bilgi edinebilirsiniz. 16 Personalities Testi'ne linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Önerim İngilizce versiyonu yapmanız olur.


02. Jeff Bezos ve Amazon Belgeseli


Bir grup gazeteci 2 yıldır dünyanın en büyük şirketi Amazon'u ve kimileri için korkutucu olan gücünü araştırıyordu.


Amazon bugün itibariyle dünyanın en değerli markası. Sahibi Jeff Bezos ise yaşayan en zengin insan. Bu nedenle markayı yakından tanımak önemli.


Belgesel eleştirel bir dilde hazırlanmış. Ancak iş her haliyle emek kokuyor. 2 saat ayırmanıza değer. İzlemek için linke tıklamanız yeterli.


03. Hak Ediş Faktörünüzü Kontrol Edin!


Hayattan çok şey bekliyor, istediklerinizin sadece bir kısmına mı ulaşıyorsunuz? Sorun hak ediş faktörünüzde olabilir. Linke tıklayarak bir önceki yazıma ulaşabilir, hayallerinizle gayretleriniz arasındaki ilişkiyi test edebilirsiniz.


04. HEXACO Detaylı Kişilik Testi


16 Personalities Test'ini daha önce yapmış olanlar için HEXACO üzerinden daha geniş bir kişisel envanter önerisi getirdim. İngilizce'dir. Buyrun.


05. Dan Pena'dan Kırılganlık Ölçümü: Snowflake Test

Ünlü finansal koç Dan Pena, yeni kuşağın kar tanesi kadar kırılgan olduğunu, başarının bu yüzden gelmediğini söylüyor. Yıllardır...


Linkteki testi çözün, ne kadar kırılgan olduğunuzu kontrol edin.


Önce sağlık. Sonra akıl sağlığınız. Ardından bireysel farkındalığınız. Ve son olarak dünyada bırakacağınız iz; yani bireysel markanız...



2.712 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page